Logo van de LettervrouwLogo van de Lettervrouw

Handboek voor schrijvers - nieuwste editie

Sinds de eerste editie uit 1996 is het Handboek voor schrijvers een begrip geworden voor schrijvend Nederland en Vlaanderen. Tienduizenden auteurs van verhalen, romans, essays en gedichten gebruiken het om te ontdekken waar ze terechtkunnen als ze beter willen leren schrijven en dichten, hoe ze een uitgever kunnen vinden voor hun manuscript en wat ze kunnen doen om hun boek te promoten. Hoe gaat het eraan toe bij een uitgeverij? Waar moet je aan denken als je je boek zelf uitgeeft? En hoe maak je van schrijven je beroep?

Schrijfcoach/redacteur Maaike Molhuysen (de Lettervrouw) verzamelde ook voor deze volledig geactualiseerde editie weer de beste ideeën, tips en adressen op het gebied van creatief schrijven en literair publiceren – van schrijfopleidingen en manuscriptbeoordelingsbureaus tot crowdfunding en het gebruik van sociale media om aandacht te vragen voor je publicaties. Dit handboek bevat daarnaast een volledig nieuw hoofdstuk over e-boeken. Het Handboek voor schrijvers wijst daarmee wederom de weg aan iedereen die zijn schrijfwerk serieus neemt.

Het Handboek voor schrijvers is verschenen in de Schrijfbibliotheek van uitgeverij Atlas Contact. Het is te verkrijgen in de boekhandel en online o.a. te bestellen bij Schrijven Online en Bol.com.