Logo van de LettervrouwLogo van de Lettervrouw

Wie wij zijn

De Lettervrouw is in 2005 opgericht door Maaike Molhuysen en eind 2009 versterkt met Lili de Ridder. Inmiddels hebben vele auteurs na begeleiding door ons de weg weten te vinden naar literaire tijdschriften en gerenommeerde uitgeverijen. Daarnaast coachen we ook auteurs die al publiceren maar behoefte hebben aan meer begeleiding dan hun uitgeverij kan bieden.

Sinds 2012 verzorgen we ook de coaching tijdens de retraites van Schrijfretraite.nl. Maaike is bovendien actief als redacteur, terwijl Lili in de regio Den Bosch cursussen Proza schrijven geeft.

Maaike Molhuysen

Maaike is in 1970 geboren in Amsterdam, waar ze opgroeide in een pakhuis vol boeken. Als dochter van een grafisch ontwerper vond ze letters pure magie. Ze zal nooit het moment vergeten dat ze haar eerste woord schreef – ‘pop’. Ze had de code gekraakt!

Al tijdens haar studies Politicologie en Amerikanistiek ging ze aan de slag als journalist. Ze werkte als eindredacteur en schreef over literatuur en het schrijfproces voor diverse tijdschriften. Daarnaast beoordeelde ze manuscripten, onder andere voor uitgeverij De Geus, en coachte ze beginnende journalisten. Toen ze zich in 2005 realiseerde dat haar hart veel meer bij het begeleiden van schrijvers lag, besloot ze de Lettervrouw op te richten. Sindsdien weten niet alleen beginnende en gevestigde auteurs haar te vinden, maar ook uitgeverijen.
verder lezen »

Lili de Ridder

Lili (1959) studeerde Nederlands en had lange tijd een tekstbureau voor zakelijke communicatie. Als kind schreef ze schriften vol verhalen, maar durfde die aan niemand te laten lezen. Die angst overwon ze toen ze werd uitgedaagd mee te doen aan wedstrijden en ze prompt in de prijzen viel.

Aan de Schrijversvakschool Amsterdam verdiepte ze zich verder in literaire technieken. Daar kreeg ze ook zicht op het schrijfproces van medecursisten en ervoer ze hoe waardevol gefundeerde en opbouwende feedback kan zijn. Vooral ook merkte ze hoe je er als auteur door kunt groeien, zeker als je iemand treft die met je meedenkt en begrijpt wat je wilt vertellen. Juist die rol van kritisch-opbouwende lezer en ‘maatje in het schrijfproces’ bleek haar prima te passen.
verder lezen »

Meer weten?

Wil je meer weten over ons? Klik dan hier en hier voor artikelen die in Schrijven Magazine verschenen, hier voor een interview dat Maaike gaf aan VK Banen, hier voor een interview in maandblad Opzij over Maaikes ‘thuisbibliotheek’ en hier voor een artikel van Lili over ‘schrijfdrempels’.

De Lettervrouw gelooft met heel haar hart in de kracht van verhalen. Daarom doneert zij ieder jaar vijf procent van haar winst aan Biblionef, een organisatie die boeken ter beschikking stelt aan kinderen in ontwikkelingslanden.