Logo van de LettervrouwLogo van de Lettervrouw

Uitgeefadvies

Het heeft misschien even geduurd, maar nu ben je tevreden over je manuscript. De structuur klopt, de verhaallijnen zijn verrassend en de thematiek is uitgewerkt. En nu? Kies je voor een reguliere uitgever, printing on demand (pod) of zelfs helemaal zelf uitgeven?

Kies je ervoor je werk onder te brengen bij een traditionele uitgeverij, dan is natuurlijk de vraag in welk fonds je werk zou passen. En hoe doe je dat eigenlijk, een uitgeverij benaderen? Wat stuur je in, en hoe?

Ook wie niet kiest voor een reguliere uitgeverij kan vol vragen zitten. Wat is in jouw geval de beste keuze: een pod-uitgeverij of volledig zelf uitgeven? Waar moet je op letten? Wie kun je inschakelen voor redactie, correctie en tekstopmaak? Wat staat er in een goede flaptekst?

De Lettervrouw is goed ingevoerd in het Nederlandse uitgeeflandschap – zowel de reguliere uitgeverijen als de pod-diensten – en kan je helpen op deze vragen het antwoord te vinden.

Na de publicatie van je boek komt er weer een nieuwe kwestie naar boven: hoe zorg je dat potentiële lezers weten dat je boek er is? Zelfs wanneer je werk bij een reguliere uitgeverij verschijnt, komt de promotie van je boek vandaag de dag vooral op jouw bord terecht. Ook hierover kunnen we met je meedenken.

Werkwijze en kosten

Ons uitgangspunt is dat er geen standaardantwoorden bestaan voor vragen als deze. Elk manuscript is immers anders. We zullen dus om te beginnen veel van je willen weten, zoals wat voor soort manuscript je hebt geschreven, voor wie het bedoeld is en wat je ermee wilt bereiken. Vervolgens kunnen we je een advies geven dat het best bij jouw manuscript en doelstellingen past.

Bij de Lettervrouw is Maaike degene die gespecialiseerd is in deze onderwerpen. Zij woont in Noord-Groningen, en daar ben je van harte welkom voor face-to-face-gesprekken. Is de afstand een bezwaar, dan kunnen jullie elkaar ook telefonisch of via Skype spreken. Mocht je in een eerdere fase begeleid zijn door Lili, dan zal zij je voor deze volgende stap ook altijd bij Maaike introduceren, en daarbij uiteraard je manuscript en je ambities toelichten.

De kosten voor adviesgesprekken bedragen 60 euro per uur (exclusief 21 % btw). In veel gevallen zijn een à twee gesprekken van een uur al voldoende.