Logo van de LettervrouwLogo van de Lettervrouw

Schrijfcoaching

Leuk, die honderden theorieën waar al die schrijfboeken en -cursussen bol van staan. Maar hoe pas je ze toe op je eigen werk? Hoe creëer je een spannender plot in het kinderboek waar je al jaren aan werkt? Hoe geef je de verteller in je roman een krachtige stem? En hoe zorg je ervoor dat je je na je debuut blijft ontwikkelen als schrijver?

Voor wie?

Schrijfcoaching helpt je serieus werk te maken van je schrijverschap – bijvoorbeeld wanneer je wilt toewerken naar een debuut. Het levert het meest op wanneer je de belangrijkste technieken van het (creatief) schrijven al enigszins beheerst, zoals in conflict en scènes denken, en tonen in plaats van vertellen. Ben je nog niet zover, volg dan eerst een paar schrijfcursussen. Dit kan ook online, bijvoorbeeld bij Schrijven Online Academie of Editio.

Ben je al gedebuteerd, dan kun je ons voor je volgende boeken of schrijfprojecten inschakelen naast of in plaats van je redacteur. Bijvoorbeeld omdat je als schrijver wilt blijven groeien, omdat je een nieuw genre wilt beproeven of omdat er bij je uitgeverij niet veel tijd kan worden vrijgemaakt voor begeleiding.

Werkwijze

We hebben als coach maar een doel: jou helpen het meest te halen uit je verhaal of roman. We zijn een medestander in je schrijfproces en geven opbouwende feedback waarmee je direct aan de slag kunt.

Schrijfcoaching is schrijfbegeleiding op maat. We beginnen met een grondige analyse van je manuscript. Daarna stippelen we samen met jou een traject uit. Soms heb je aan een aantal sessies voldoende om verder te kunnen met je verhalen of roman, in andere gevallen begeleiden we je bij alle fases van het schrijfproces – van de eerste opzet tot de laatste puntjes op de i. We wonen en werken respectievelijk in Noord-Groningen (Maaike) en Noord-Brabant (Lili), en daar ben je natuurlijk van harte welkom. Maar in de praktijk blijkt dat afstand bij schrijfcoaching amper een rol speelt. Teksten kunnen per post of mail heen en weer worden gestuurd, waarna we je per telefoon, Skype en/of e-mail begeleiden.

Kosten

Schrijfcoaching kost 65 euro per uur (exclusief 21 % btw). Sta je al onder contract bij een uitgeverij, dan kan die in bepaalde gevallen (een deel van) de kosten op zich nemen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Onze contactgegevens vind je hier.