Logo van de LettervrouwLogo van de Lettervrouw

Maaike Molhuysen

Maaike is in 1970 geboren in Amsterdam, waar ze opgroeide in een pakhuis vol boeken. Als dochter van een grafisch ontwerper vond ze letters pure magie. Ze zal nooit het moment vergeten dat ze haar eerste woord schreef – ‘pop’. Ze had de code gekraakt!

Al tijdens haar studies Politicologie en Amerikanistiek ging ze aan de slag als journalist. Ze werkte als eindredacteur en schreef over literatuur en het schrijfproces voor diverse tijdschriften. Daarnaast beoordeelde ze manuscripten, onder andere voor uitgeverij De Geus, en coachte ze beginnende journalisten. Toen ze zich in 2005 realiseerde dat haar hart veel meer bij het begeleiden van schrijvers lag, besloot ze de Lettervrouw op te richten. Sindsdien weten niet alleen beginnende en gevestigde auteurs haar te vinden, maar ook uitgeverijen.

Maaikes aanpak is persoonlijk en doelgericht. Dankzij haar jarenlange ervaring met teksten in allerhande genres legt ze snel de vinger op de zere plek: op welke vlakken komt je manuscript nog niet helemaal uit de verf? Vervolgens helpt ze je de vorm vinden waarin je verhaal wél tot zijn recht komt. Als auteur van diverse edities van het Handboek voor schrijvers heeft ze bovendien een grote kennis van het Nederlandse uitgeeflandschap, zodat ze je ook op het gebied van publiceren kan adviseren.

« terug naar ‘Wie wij zijn’