Logo van de LettervrouwLogo van de Lettervrouw

Links & tips

Wie schrijft kan een haast onstilbare behoefte aan informatie hebben: informatie over schrijven, informatie over publiceren, informatie over de uitgeefwereld. Hieronder vind je een overzicht van websites, tijdschriften en boeken die je kunnen helpen de antwoorden te vinden op je vragen.

Websites

Schrijven Online

Grootste website op het gebied van creatief schrijven in de Lage Landen. Bevat onder andere veel informatie over schrijven en publiceren, oefeningen, artikelen over schrijven, een actueel overzicht van alle lopende schrijfwedstrijden en een actief forum.

Creatief Schrijven

Website van het Antwerpse Creatief Schrijven vzw met informatie over schrijven en (zelf) publiceren, schrijftips en een overzicht van cursussen en schrijfwedstrijden.

Zinniger zinnen

Ontmoetingsplaats voor schrijvers, met schrijfoefeningen, schrijfwedstrijden en mogelijkheden om feedback te vragen en te geven.

Schrijverspunt

Website met tips voor schrijven en publiceren, en een forum waarop je feedback kunt vragen op je werk (en feedback kunt geven op het werk van anderen). Schrijverspunt heeft ook een zogeheten clusteruitgeverij, waar je je als auteur bij kunt aansluiten wanneer je in eigen beheer uitgeeft.

Tzum

Literair weblog met nieuws uit de boekenwereld, recensies, columns, essays en interviews met auteurs.

Tijdschriften

Schrijven Magazine

Dit tijdschrift is geheel aan creatief schrijven gewijd. Het verschijnt zes keer per jaar en staat vol artikelen over het schrijfproces, interviews met schrijvers, ‘workshops op papier’ en rubrieken waarin proza en poëzie van lezers wordt besproken.

Verzin

Vlaams tijdschrift voor schrijfliefhebbers met interviews, schrijftips, schrijfopdrachten en feedback op teksten van lezers. Verschijnt vier keer per jaar. Oude nummers zijn hier in te zien.

Diversen

De Schrijfbibliotheek

De Schrijfbibliotheek van uitgeverij Atlas Contact (voorheen uitgeverij Augustus) is een serie praktische en inspirerende schrijfboeken, die meestal één onderwerp of genre bij de hoorns vatten, zoals het schrijven van kinderboeken, essays of reisverhalen, ‘schrijven is schrappen’ en dialogen. Onze favorieten zijn onder andere Personages, conflict, perspectief van Frans Stüger, Het grote schrijf-doe-boek van Louis Stiller, Schrijfstijl van Heidi Aalbrecht en Korte verhalen schrijven van Ton Rozeman. Ook het Handboek voor schrijvers van Lettervrouw Maaike Molhuysen verschijnt in deze reeks.

Schrijfretraite.nl

Een (mid)week ongestoord en geheel verzorgd schrijven op een mooie plek en met deskundige begeleiding onder handbereik? Lettervrouwen Maaike en Lili zijn als schrijfcoach verbonden aan Schrijfretraite.nl.